Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Filmajánló futóknak

Filmajánló futóknak Ha már unod a hosszú téli estéket, nézz meg egy jó futós filmet! Na de melyiket?

Sokszor még a legjobb futókkal is előfordul, hogy elveszítik motivációjukat és szükségük van egy kis pluszra, amit könnyű pótolni egy remek könyvvel, vagy egy motiváló filmmel.

De ha nem is motiváció keresésről van szó, egy jó kis futós film mindig feldobja az ember napját! Pláne ezeken a soha véget nem érő, szürke téli napokon! Lássuk, mi mit látunk a legszívesebben! :)


Akárcsak általánosságban, rengeteg film van a palettán, futós filmek terén is. Mi azokat szeretnénk bemutatni most Nektek, amik számunkra a leginkább megindítóak voltak.


OLVASSÁTOK SPORTBARÁTI SZERETETTEL RÖVID KIS AJÁNLÓNKAT! :)

 

1. ULTRA (2017)

 

Simonyi Balázs filmje, az ULTRA számunkra az első és a LEG. A 246 kilóméteres Spartatlon versenyen, 5 futót kísérhetünk el útjukra. Az embert próbáló és nyomasztóan nehéz út során, a futóknak nem csak a jelenlegi szenvedéseit, érzéseit, gondolatait élhetjük mi magunk is meg, hanem mindegyik szereplő múltjából is kapunk egy szeletet. Megismerhetjük motivációjukat, mi vitte őket erre az útra. Kinek, miben segített ez a sport.
Rengeteg fent, és rengeteg lent is vegyül a filmbe, ami a nézőket folyamatos feszültségben tartja. Ez az a film, ahol mi magunk is ott lehetünk a futókkal, és a verseny végén Mi magunk is a kezünk érintésében érezhetjük Leonidász lábát... vagy nem.

 

Hiszen együtt vagyunk SENKIK!

 

 

 

 


2. RUNNING ON THE SUN (2000)

A Badwater (Halálvölgy) versenyt tartják a világ legkeményebb ultrafutó viadalának. Korábbi könyvajánlónkban olvashattatok már Lubics Szilviről, akinek második kötete is a Halálvölgyi élményeit örökíti meg. A táv is kegyetlen gyilkos, viszont a terepviszonyok és az időjárás is óriási kihívást jelentenek az indulók számára.


 

3. RUN (2020)

A dokumentumfilm három éven keresztül készült, három kontinensen forgatták. Főszereplője a legendás kenyai hosszútávfutónő, az 1998-2001 között maratoni rekorder Tegla Louroupe, aki arra vállalkozott, hogy „Chef de Mission”-ként mentorálja és egészen a 2016-os riói, majd a 2020-as pekingi olimpiáig kísérje a menekültekből álló tízfős csapatot. Igaz, az utóbbi megmérettetés a világjárvány miatt elmaradt, a film Tegla Louroupe és a sportolók közös munkájáról elkészülhetett. Szívmelengető történet reményről és kitartásról, és arról, hogyan a sport akár egész életeket megváltoztatni.

 


 

4. FORREST GUMP (1994)

Ha már szívmelengető sztoriknál járunk, ez az a film (a Titanic után) ami biztosan könnyeket csal az ember szemébe. Forrest Gump mindent látott és mindent átélt, de nem mindent értett.A Georgiai Savannah városka árnyas buszmegállójában különös mesemondóként üldögél...  Forrest nem éppen a legfényesebb elme. De hát az anyja is mindig azt mondta: "Csak az a hülye, aki hülyeségeket csinál." Már pedig egy futó tud igazán nagy hülyeségeket csinálni!

 


Ezek azok a filmek, amiket -szerintünk- egy-egy verseny előtt is érdemes megnézni! Jó szórakozást kívánunk!

Tartalomhoz tartozó címkék: Futóverseny Gyorsaság Verseny

Keresés