Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Futás és regeneráció

Futás és regeneráció
Infrasugarak, hidegterápia, vagy lebegés - válassz kedvedre!

Nem csak a profik, hanem mi amatőr sportolók is érezzük testünk fáradtságát egy-egy húzósabb verseny, vagy keményebb edzést követően. Elképesztően fontos, hogy edzéseinket és versenyeinket követően foglalkozzunk testünk regenerálásával, amit garantáltan lelkünk is meg fog hálálni. :)


Infraszauna

"Kettőkor elindulni, na még mit nem, háromkor elindulni, na még mit nem," szaunába menni, na még mit nem... Biztosan Te is tudsz olyan ismerősödről, vagy futótársadról, aki nem kedveli a szaunázást, mert számára a legutóbb is elviselhetetlen meleg volt. Nos, jó hír, hogy a szaunázásra a legegészségesebb alternatíva az infraszauna használata. Kevésbé meleg ugyan is, hiszen már 35-40 Celsius-fokon érzékelteti jótékony hatását. Míg a finn szaunában a távozó verejték több, mint 97%-a víz, addig az infrasugarak sokkal mélyebb bőrrétegeket érnek el, ezáltal pedig lényegesen nagyobb százalékban távozik méreganyag a szervezetből.

Futótársaink, figyelem! Fél óra eltöltése az infraszaunában felér egy "passzív" kardioedzéssel, valamint izom és izületi fájdalmak esetén is hatásos.


Krioterápia

Fussunk most át a melegből a hidegbe, egyenesen a kamrába (nem, nem egy falat bejgliért), hiszen a krioterápiát szokás hidegkamrának is nevezni. Az eljárás lényege, hogy a sportolónak egy olyan kamrába kell beállnia, amit -100 és -140 Celsius-fok közötti hőmérsékletre hűtenek. Az első alkalommal nagyjából egy percig tart a kezelés, amit fokozatosan lehet növelni a következő alkalmak során. Az extrém hideg sokk hatására beindulnak a szervezetben a gyulladáscsökkentő folyamatok, ezzel gyorsítva a regenerációt.


Float spa

Nos, ez nem egy mélytengeri halfaj neve, hanem a lebegő kabin idegen nyelvű megfelelője. Egy klinikai megfigyelést - ahol a páciensek az alvást megelőző, ún. THÉTA állapotba kerültek - fejlesztettek tovább. Az eljárás során egy keserűsóval teli kádban tudsz súlytalanul lebegni, ennek hatására minden izmod nyugalmi állapotba kerül. Relaxál és javítja mind a fizikai, mind pedig a szellemi teljesítőképességed. Jól hangzik?


Válaszd bármelyik módszert is a felsorolt három közül, egy biztos: tested és lelked hálás lesz, hogy a regenerációval is foglalkozol!

Tartalomhoz tartozó címkék: Futóverseny Gyorsaság Verseny