Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Vészhelyzetek, amikor a karkötőd nem csak divatos, de hasznos is!

Vészhelyzetek, amikor a karkötőd nem csak divatos, de hasznos is!
A Runacord story

Mit szólnál, ha épp a RUNacord karkötőd segítene át a hirtelen megoldhatatlannak tűnő problémákon? Mutatjuk, hogy!


Murphy törvényei szerint az élet számtalan olyan hétköznapi helyzetet sodor elénk, amely első látásra megoldhatatlannak tűnik. Mégis könnyedén megoldhatjuk némi felkészültséggel!

Az 550 cordok, magyarul ejtőernyő zsinórok, nem csak kedvenc karkötőidnek, kulcstartóidnak, pórázaidnak és más kiegészítőidnek elkészítéséhez jelentenek kiváló alapanyagot, hanem széleskörűen alkalmazhatók futás, túrázás, vagy bármilyen szabadtéri tevékenység során általános kötélzetként is. Cikkünkből kiderül, miért hasznos egy RUNacord egy hosszabb futás vagy túra során, mindamellett, hogy kiváló kiegészítője színes sportruházatodnak, vagy épp hétköznapi viseletednek.
Az általunk készített,  550 Paracord típusú kötélből készült karkötő megfelel az eredeti MIL C 5040H TYPE III szabványnak, sőt, szakítószilárdságuk jócskán meghaladja az előírt 250 kg-os terhelési határt!
A paracord zsinór egy két részből álló, nagy szakítószilárdságú, mégis könnyű műanyag zsinór. Egy belső magból és külső köpenyből áll, ami mindössze 4 mm átmérőjű. A belső mag összesen 7 db különálló belső szálból áll. Könnyen csomózható, nagy a szakítószilárdsága, UV álló, nem foszlik.

Eredetileg, a második világháborútól kezdve, az ejtőernyők felfüggesztő köteleként használták, majd rájöttek, hogy sok más feladatra is alkalmas. Jelenleg katonák, de civilek is alkalmazzák általános célú zsinórként, mert rendkívül sokoldalúan felhasználható. Használhatjuk ruhaszárító zsinórnak, kiköthetjük vele a sátrunkat, felkötözhetünk vele valamit a táskánkra vagy járművünkre. Egy átlagos RUNacord karkötő 2-2,5m paracord zsinórt tartalmaz. Ez kényelmesen elfér a csuklódon és divatos kiegészítője mindennapjaidnak.

De ne csak így tekints rá, lássunk 5+2 olyan helyzetet, amikor érdemes lehet akár feláldozni is RUNacord karkötődet és beszerezni egy újat helyette!

Íme 7 vészhelyzet, amikor a leghasznosabb számodra egy RUNacord karkötő:

1. Cipőfűző: Az úszáson kívül nem sok olyan sportág van, amelyhez ne kellene cipőfűző. Ha elszakad a cipőfűződ egy versenyen, könnyedén pótolhatod a csuklódon lévő RUNacord karkötő zsinórjával, hiszen egy félcipő cipőfűzője 70cm és egy bakancsba való cipőfűző is csak 120cm. Így könnyedén átfűzheted a pár mindkét cipőfűzőjét, legyen szó futócipőről, vagy épp túrabakancsról. De snowboardozásnál is hasznos lehet!

2. Cipzárhúzó: Ami elromolhat, az el is romlik, ráadásul miért is ne a legrosszabbkor! Verseny, eső, hűvös, izgalom. A cipzárhúzód pedig elromlik, vagy eltörik. Ne a húzókával szerencsétlenkedj a maraton alatt. Van ott más, amit le kell győzni! 10cm paracord, egy kis csomó, és máris találékonyan megoldottad! Irány a hátralevő 42 km!

3. Övcsat, futómellény csat: Miért éppen ne a legjobban várt teljesítménytúra során törik ketté a mellényed csattja. Általában, ahova csatot varrtak, oda zsinórt is lehet befűzni. 15cm paracord azonnal megoldja a problémát! Irány a cél!

4. Kötözés: Ha a nagy családi kirándulás során épp a szerszámos készlet maradt otthon, amiben a zsinórok voltak, bontsd szét a karkötődet, máris több méternyi hasznos zsinórt kapsz. Sátorkötözéshez kiváló!

5. Ruhaszárító: Egy hosszabb, izzasztó verseny végén, vagy ha épp rommá áztál a végére, nincs is jobb érzés, mint friss, száraz ruhába bújni. De hova tedd a vizes ruhát? Bontsd le a karkötőd, kösd ki két fa közé, és máris kész a privát szárítód. Amíg pótolod az elvesztett energiákat, megszáradnak ruháid is, nem lesznek koszosak és nem kell vizesen a táskádba pakolnod őket!

És két plusz ötlet, hogy miért hasznos a sport után:

+1:  A befőttes üveget kiválóan ki tudod nyitni, és még szét sem kell bontani a karkötőt! Vizezd be picit a karkötőt, fogd a befőttes üveg köré, a fonat mindkét irányban kiváló tapadást biztosít, és máris falhatod a nagyi legfinomabb kompótját!

+2: Ha sport, akkor energiavesztés, és pótlás! Mégpedig sör! Sört mindennel lehet nyitni, miért lenne ez alól kivétel a karkötőd! A fenti elvekhez hasonlóan, vizezd be picit, fogd a söröskupak köré, és tádáááám! EGÉSZSÉGEDRE!

Most már nincs is más hátra, mint kiválaszd a számodra megfelelő színeket, a sportágad mintáját és megrendeld tőlünk első RUNacord karkötődet!

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Karkötő Runacord