Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Mit olvas egy futó?

Mit olvas egy futó?
Könyvajánló, nem csak futóknak!
Sajnos a már mindenki által nagyon várt járványügyi korlátozások január 11-vel nem kerültek feloldásra, így hát februárig biztosan marad minden változatlanul. A sport mellett célszerű nagyobb hangsúlyt fektetni a mentális egészség megőrzésére is. A rohanó világban ez sokkal nehezebb (mikor soha semmire sincs idő, ugye?), ezért próbáljuk meg a korlátozásoknak is a legjobb oldalát meglátni: este 8-tól már a kedvenc futós könyvünket lapozgathatjuk egy forró tea mellett! :)

Ahogy egyre jobban megszereted a futást, észreveszed magadon, egyre több futóesemény, futós film és könyv érdekel. Aztán egyszer csak megtelik a polc jobbnál jobb futós könyvekkel is!


A MI FUTÓS KÖNYVESPOLCUNKRÓL HOZTUNK NEKTEK EGY RÖVID KIS AJÁNLÓT! :)

 

1. LUBICS SZILVIA: MÁSFÉL NAP AZ ÉLET

 

A Spartathlon indulóinak másfél napjuk van, hogy végigérjenek a 246 km hosszú úton, Athén és Spárta között. Ezen az embert próbáló úton lehetünk lelki- és sporttársai Lubics Szilvi ultrafutónak, a Spartathlon háromszoros győztesének, sokszoros magyar bajnoknak és válogatott sportolónak, aki mellesleg fogorvos és 3 gyermek édesanyja. Bepillantást nyerhetünk az ultrafutás különös világába, a főszereplő életébe, hétköznapjaiba. Megismerhetjük, milyen kihívások elé állítja az ember fiát lányát az ultrafutás, és maga ez a sport. Megtudhatjuk, honnan lehet erőt meríteni egy-egy megoldhatatlannak tűnő kihívás megoldásához. Szilvit egészen Leonidász lábáig kísérhetjük, miközben rengeteget tanulhatunk a kitartásról, motivációról és arról, mi készteti az embert arra, hogy újra és újra elinduljon egy ilyen embert próbáló úton.

A könyv megrendelhető Lubics Szilvia dedikálásával is! Gondolom nem árunk el nagy titkot, hogy nekünk ilyen formában lapul a polcon :)

 

 

 


2. SCOTT JUREK: FUTNI, ENNI, ÉLNI

„A ​Futni, enni, élni korunk egyik legnagyobb visszavonult ultrásának életrajza, szakácskönyve és életfilozófiája. Hobbi, munka, szerelem egy közös metszéspontban találkozik: a futásban” – Simonyi Balázs, szintén ultrafutó és az ULTRA című film "édesapja" így nyilatkozott a könyvről. Scott Jurektől minden futó tanulhat, hiszen könyvében nem csak életrajzi eseményekről, és pályafutásáról olvashatunk, hanem tanúbizonyságot tesz tudományos felkészültségéről, és hasznos gyakorlati tanácsokkal is ellátja olvasóit. Megtudhatjuk, hogyan vált vegetáriánussá, illetve saját készítésű recepteket is olvashatunk tőle. Amolyan Ízek, Imák, Szerelmek futóknak! :)


 

3. MURAKAMI HARUKI: MIRŐL BESZÉLEK, AMIKOR FUTÁSRÓL BESZÉLEK?

Ha versenyeid előtt Te is mindig izgatottan üldögélsz és valahogy sehogy sem sikerül megnyugodnod, vedd ezt a könyvet le a polcról, készíts egy teát vagy egy limonádét, és ettől a könyvtől rögtön megnyugszol, aztán másnap mehet a menet!

Murakami Haruki a híres dezsesszdobo... akarom mondani dzsesszbár tulajdonos, aki 1982-ben eladta bárját és úgy döntött író lesz. Hogy megőrizze kondiját, futni kezdett. A sportnak köszönhetően rájött, hogy nem csak erőnlétét tudja megalapozni, hanem írói sikerességét is. Rájött, hogy tehetségén túl, kitartásra és koncentrációra is szüksége van, amiket ő éppen a reggeli futásai során tanult meg. "Az egyszerre szellemes, humoros, komoly és bölcs memoár igazi meglepetéseket tartogat nem csak a szerző regényeiért rajongó olvasóknak, de még a hosszútávfutás profi bajnokainak is."

 

 

 


 

4. LUBICS SZILVIA: A HOMOKDŰNÉN TÚL

Lubics Szilvi nekünk, -persze Maráz Zsuzsi után- talán legnagyobb kedvenc ultrafutónk, így hát nem meglepő, hogy második könyvét is azonnal beszereztük. Szilvi útitársai lehetünk ismét ebben a könyvben és elkísérhetjük felkészülése során egészen a versenyig, akár csak az előző epizódban. Bár egészen elképesztő ez a versenyhelyszín, és az addig tartó út, szerencsére sok hétköznapi tanácsot, hasznos információt kaphatunk ismételten. Ez a könyv izgalmas, érdekes, és izzasztó! Akárcsak a futás egy finn szaunában!

 


Dobjátok fel a szürke és sokszor unalmas, vagy épp reménytelen napokat egy jó kis könyvvel! Megéri :)

Tartalomhoz tartozó címkék: Bolt Futóverseny Gyorsaság Verseny