Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Paracord karkötő - magyar

Piros, fehér, zöld. Ez a magyar föld! A piros az erő, a fehér a hűség, a zöld a remény színét jelképezi a magyar zászló színeiben!
Rendezés:

 

 

 

Hogyan kapcsolódnak a magyar

lobogó színei a nemzeti tudathoz?

 

 

 

 

  • PIROS / VÖRÖS:

A vér, mint az élet legfőbb keringésének alapja és színe (amit ha viszont már kívül látunk, akkor már a halál képviselője). Tűz elem (gyökér-csakra), a lobogás dinamikája, a szenvedélyes, bátor határozottság, a kitartó erő, a forró szeretet (hazaszeretet) és a termékeny élet markáns színe is. Férfias, maszkulin energia, így a harcias szellem, a hatalom / uralkodás jelképe is egyben. A spektrum meleg tartományának első színe, meghatározó alap, anyagi sík. Az Újszövetségben a bűn (vérontás) áldozatiságának, így az engesztelésnek, a vezeklésnek a jelképe is.

 

  • FEHÉR: (alapvetően nem önálló szín, hanem a fényben lévő színek összessége)

A korabeli lobogókon még ezüst, ami némileg más tartalommal bír, mint a fehér, de jellegében átfedések vannak, így: a Hold ezüstje, ami az égen a Nap aranyát hűen követi, mint asszony a férjét (királyok: arany, királynők ezüst fémszínei), lévén a Hold energetikája feminin (poláris párja a Nap tüzének), szekunder, követő jelleg
Az ezüst-fehér fény (korona-csakra legfelső kilépő pontja): magas szellemiséget, nyugalmat sugárzó habitus, a Szentlélek mindent átható jelene és hűsége minden élőhöz. Az örök élet végtelen sugárzása, a tökéletes egyszerűség, az ártatlanság, a jóakarat, a feltámadás örömének szimbolikája. A tiszta lélek (fehér galamb) győzelme az anyagi sík és a halál felett (Jézus/ fehér liliom)

 

  • ZÖLD:

A teremtett, legtermészetesebb anyagi világ, a természet színe, hiszen az organikus flóra az, amely táplálja, életben tartja az élőlényeket. Így ennek megléte, remény a jövőre, az életben maradásra, a fenntarthatóságra, de a gyógyításra, gyógyulásra is. A  színsorban a sárga és a kék "gyermeke", vagyis egy középponti egyensúly helyén áll. Köztes sík, amely alapokat kapcsol egymáshoz (integráló szín). Így az üde, fiatalos vitalitás és a komoly béke középértéke (szív-csakra), vagyis az önzetlen, jó szívű, nyugalmas szeretet színe, ami táplálóan adja magát annak, aki kéri a kikelő, zsenge életerő, a termésben belül lévő, majd az életet tovább vivő új mag reménye, a termény, termékenység analógiája, mint a boldog élet alapja (hittel teli életbizalom). Átmenetiségét tekintve: kapcsolat a múlt és jövő között, a jelen ideje, az itt és most kitartása, a nehéz idők utáni új élet (feltámadás) szívbéli reménye.


Ha egy versenyen is fontos számodra a hazafiasság, válassz magyaros kiegészítőket! Ehhez válaszd Paracord karkötőink egyikét, kérj hozzá saját motiváló feliratot.

 

Ha nem találod a megfelelő színkombinációt, vagy feliratot, vedd fel velünk a kapcsolatot és egyedi elképzeléseid szerint elkészítjük azt!