Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Interjú Futóinkkal 1. RÉSZ

Interjú Futóinkkal 1. RÉSZ Ismerjétek meg Ingridet!

Szia Ingrid! Köszöntünk a #MYPB2021-es virtuális futóversenyünk rajtzónájában!

Köszönjük, hogy vállaltad interjúnkat, és hogy megismerhetünk Téged és a Te motivációdat!


1.     Mikor kezdtél el futni?

 

Soha sem állt messze tőlem a futás vagy úgy alapvetően a sport, de az egyetemi évek elkezdésével sajnos háttérbe került, 1-2 hónapra aztán vissza-vissza tért, de a rendszeresség hiányzott. 2019 szeptemberében már motoszkált a fejemben, hogy jó lenne többet sportolni, ami szintén alább hagyott az év végére. 2020 februártól futok rendszeresen. Még nincs 1 éve, de az elszántság nagyobb mint bármikor. :)


 

2.     Mi motivált az első futásaid alkalmával?

Mi nem? Ez volna a jó kérdés. Rengeteg dolog motivált, de talán az elhatározásom a legjobban. Célként megfogalmazódott bennem, hogy futni fogok. Elhatároztam mennyit és hányszor egy héten. Természetesen olyan célt tűztem ki, ami reális volt magammal szemben és teljesíthető. Ez kezdetben 3-szor 4 km / héten volt.

 

Kezdeti motivációm az volt, hogy fitt legyek testileg – lelkileg és persze leadni „a karácsonyi bejgliket”, amit magamra szedtem.  Aztán, ahogy rendszeres része lett az életemnek, úgy motivált egyre több dolog, eleinte annak érdekében, hogy ne hagyjam abba. Hiszen, akinek nincs benne a mindennapi életben a sport, nagyon nehézkesnek tűnik arra időt szakítania, mert dolgozunk, túlórázunk, fáradtak vagyunk, vagy éppen besötétedik….és találni kell plusz 3-5 órát egy héten, amikor erre szánjuk az időt, ez baromi nehéznek tűnik. Erre van azonban az a mondás, hogy „amit igazán szeretnél, arra szánsz időt”. ;)

 

Ami motivált, hogy feltöltődtem futás közben, a futás egy „lelki frissítő” , stressz és feszültséglevezető, teljesen rendbe teszi a gondolatainkat, kitartásra ösztönöz. A futástól eredményesnek érzem magam, és látom, hogy növekszik a teljesítményem, ezek miatt pedig boldogabb vagyok.

 

Amik titkon még motiválnak azok az ismerősök. Az egyik barátnőm asztmásan kezdett el futni. Ledöbbentem, mikor az első félmaratonját futotta. Vannak olyan ismerőseim, akiknél látok futós bejegyzéseket, és ezek mind ösztönöznek. Látom az eredményeiket, hogyan javulnak, vagy másokat, akik futóbabakocsival futnak, elképesztő. Múltkor épp egy idősebb néni futott szembe velem. Én nekik mind nagyon hálás vagyok, mert ezek mind erőt adnak, hogy aznap is fussak.

 

Olyan még soha sem volt, hogy egy futás nem esett volna jól, vagy utólag megbántam volna, hogy elmentem. Most már hiányzik, ha mondjuk 1-2 nappal később megyek a megszokottnál.       


3.     Milyen távokat futsz mostanában?

 Továbbra is minimum 3 alkalommal megyek egy héten. Januártól min. 7 km-t futok, ha elindulok (kevesebbet nem), és egy hónapban többször 10 km-t is beiktatok. Tavaly 6 km volt a minimum célom / alkalom.


 

4.     Mi a Te saját PB célkitűzésed?

 

Én sokáig nem is foglalkoztam azzal, hogy mennyi km-et hány perc alatt teljesítek, az volt fontos számomra mindig, hogy maradjon meg a rendszeresség, szóljon valami jó kis zene a fülemben és essen jól a mozgás. Most is ez a fő célom, amellett hogy km-eket azért feljebb tornászom időről-időre. Jelenleg 10 km-en 5:12-es km átlaggal futok. Februárban jóval 6 perc feletti eredményeim voltak, rövidebb távon. Idén az 5:12-es km átlagot szeretném javítani 10 km-en és több keresztedzést is beiktatni.


5.     Mit üzensz Futóinknak?

 

“Mindenki elèrheti a kitûzött PÈBÈJÈT . Tudom... közhelynek hangzik! De elvègre nem kell màst tenni, csak amit a legjobban szeretünk: FUTNI!”


 

Köszönjük az interjút! Sérülésmentes felkészülést kívánunk és kívánjuk, hogy sikerüljön az új PB-d velünk!

Tartalomhoz tartozó címkék: Bolt Futóverseny Gyorsaság Verseny

Keresés